Groeps Expo Driebergen-Rijsenburg 13 en 14 nov 2021

Groepstentoonstelling

De CultuurHoek, Driebergen-Rijsenburg

13 & 14 November 2021

In het weekend van 13 en 14 november is er, tussen 12.00 en 17.00 uur, een groepstentoonstelling te zien van vijf kunstenaressen die elk in een eigen discipline werken.

Tessi Schenk – porselein

Tessi Schenk heeft zich gespecialiseerd in het werken met porselein. Ze maakt op de draaischijf kommen, schalen en vazen. Werken met porselein op de draaischijf is heel secuur en vereist grote concentratie. Het doel is zo dun mogelijk potten te maken, die na het bakken soms doorschijnend zijn. Ze worden gelazuurd en gestookt op 1245 graden, soms in een elektrische oven en soms in een gasgestookte oven. In deze gasoven ontstaan in een reducerende atmosfeer bijzondere oosterse glazuureffekten, celadon en koperrood.

Monica Fuhrwerk en Tineke Labrujère – wandkleden

Zij zijn gegrepen door het werken met wol en zijde. Voor dezeexpositie hebben zij zich laten inspireren door de kleuren uit de natuur en de schilderijen van Marc Rothko. In deze serie grote wandkleden zijn ze op zoek gegaan naar een verstilde sfeer. Meerdere lagen wol en zijde zijn in verschillende kleuren gebruikt om diepte en verstilling te bereiken.

Nicolette Berendsen – gemengde techniek

De huidige wereld nodigt uit tot recycling. Oud papier vormt de basis voor verhalende collages. Door deze te beschilderen ontstaat (2 e hands) nieuw werk. Deze techniek is ook gebruikt in het boek: In naam der Koningin, een ABC voor de bij.

Linde Leijh – schilderijen in olieverf

Licht, schaduw, ruimtelijkheid en perspectief zijn belangrijke elementen in haar werk. Het landschap is een terugkerend kader voor onderzoek. Een thema dat zich leent voor rustige vergezichten zonder ruis. Serene leegten.